Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“

MINTS poziva sve zainteresirane da se prijave na Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“. Cilj ovog natječaja je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz plivanje, što će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja.

Posebni ciljevi ovog natječaja su povećanje broja korisnika koji su uspješno prošli programe obuke neplivača i naučili plivati te poticanje korisnika na organizirano bavljenje plivanjem.

Financijska sredstva za provedbu ovog natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu u ukupnome iznosu od 409.532,00 eura. Ministarstvo turizma i sporta će sufinancirati prihvatljive troškove programa najviše do 80% vrijednosti prijavljenog programa, dok su ostatak sredstava potrebni za provedbu programa dužni osigurati prijavitelji iz ostalih izvora.

Prijaviti se mogu sve sportske udruge i druge organizacije koje se bave obukom plivanja da se prijave na ovaj natječaj i omoguće što većem broju ljudi naučiti plivati i uživati u ovom zdravom i zabavnom sportu. Prijave se primaju do određenog roka, a više informacija o natječaju možete pronaći na internetskoj stranici Ministarstva turizma i sporta.

One response to “Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *