Prvi put u povijesti: Besplatna škola plivanja za djecu iz Knina u organizaciji Plivačkog kluba Zagreb

Prošli tjedan Plivački klub Zagreb organizirao je besplatnu školu plivanja na moru za djecu iz Knina! Ovo je prvi put da se ovakav program organizirao za kninsku djecu, a reakcije djece bile su iznimno pozitivne.

Pet dana zaredom organizirali smo autobusni prijevoz iz Knina za oko 20 djece koja su sudjelovala u našem programu. Naš cilj je bio ne samo naučiti djecu plivati, već im pružiti zabavno i korisno ljetno iskustvo. Roditelji i djeca izrazili su veliko zadovoljstvo, ističući koliko je ovakva inicijativa važna za zajednicu.

Oduševljenje djece i roditelja je neizmjerno. Djeca su se odlično zabavila, puno naučila i stekla nova prijateljstva. Vjerujemo da je ovo samo početak jedne prekrasne priče za naš grad,” izjavio je Mario Škegro, dopredsjednik Plivačkog kluba Zagreb.

Mnogi gradovi već provode programe obuke neplivača, što se pokazalo kao odličan način za sigurnost djece u vodi i promicanje zdravih životnih navika.

Ovaj program smo realizirali kroz natječaj MINTS Hrvatska pliva, no mala je vjerojatnost da će taj natječaj redovito prolaziti. Stoga se nadamo da će Grad prepoznati vrijednost ovog projekta i podržati ga dugoročno.

“Vjerujemo da se kroz relativno mala financijska sredstva, u suradnji s Plivačkim klubom Zagreb, može organizirati škola plivanja preko ljeta na moru za veliki broj djece iz Knina. Nadamo se da će grad ili ministarstvo prepoznati ovaj projekt kao hvale vrijedan i održiv te ga podržati u budućnosti,” dodao je Škegro.

Hvala svima na podršci i dijeljenju ove sjajne vijesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *