🚨 Alarmantni podaci o neplivačima među djecom u Hrvatskoj! 🚨

Hrvatsku je nedavno obišla vijest o 12-godišnjem dječaku koji se utopio na bazenima u Slavoniji. Hrvatski crveni križ ususret Svjetskom danu prevencije utapanja 25. srpnja upozorio je kako u Hrvatskoj između 40% i 70% djece NE ZNA PLIVATI.

🏊‍♂️ U Zagrebu se na početku svake školske godine provjerava umijeće plivanja kod učenika drugih razreda osnovnih škola, kao i učenika trećih razreda koji prethodne godine nisu mogli pristupiti provjeri plivanja ili se uključiti u program. Oni učenici koji ne zadovolje razinu vještine plivanja uključuju se u poduku plivanja.

⭐ Ove školske godine, provjeri plivanja pristupilo je 4.483 učenika, od kojih je 980 učenika bilo neplivača te su uključeni u program poduke plivanja.

🌊 Provjerili smo i situaciju u drugim većim hrvatskim gradovima i županijama. Rijeka već 16 godina provodi program plivanja, čime je postigla značajan napredak u smanjenju broja neplivača među djecom.

💡 Ove inicijative pokazuju kako se uz adekvatnu podršku i financiranje može osigurati sigurnost djece u vodi i promovirati zdrave životne navike. Plivački Klub Zagreb može značajno doprinijeti sličnim inicijativama u drugim županijama ako se osiguraju potrebna sredstva za organizaciju škola plivanja tijekom cijele godine.

Za više informacija, pročitajte članak na:
>> LINK NA ČLANAK <<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *