Nacionalni informacijski sustav u sportu

Nacionalni informacijski sustav u sportu (NISS) u Hrvatskoj predstavlja integrirani sustav koji omogućuje pohranjivanje i obradu informacija o sportskim organizacijama, sportašima, sportskim događajima i svim drugim aspektima sportskog života u Hrvatskoj. Ovaj sustav je osmišljen s ciljem poboljšanja transparentnosti, efikasnosti i učinkovitosti u upravljanju sportom u Hrvatskoj.

NISS se sastoji od dva dijela – Centralnog informacijskog sustava u sportu (CISS) i Registra sportskih djelatnosti. CISS je osmišljen kako bi se omogućilo praćenje i analiza sportskih podataka u stvarnom vremenu. To uključuje prijavu sportskih natjecanja, praćenje statistike, nadzor sustava licenciranja, kao i praćenje sportskih aktivnosti, programa i događaja na nacionalnoj razini. Uz to, CISS također omogućuje registraciju sportskih djelatnosti, sportskih objekata, sportskih udruga i saveza, trenera i ostalih sudionika u sportu.

Registar sportskih djelatnosti, s druge strane, je poseban sustav koji prikuplja i pohranjuje podatke o sportskim organizacijama i udruženjima na nacionalnoj razini. Registracija u ovaj sustav omogućuje sportskim organizacijama pristup financijskim sredstvima i drugim oblicima pomoći koje se nude na nacionalnoj razini, kao i bolje sudjelovanje u sportskim događajima.

Ovaj integrirani sustav pomaže u učinkovitom upravljanju sportom u Hrvatskoj te omogućuje jednostavniju i bržu razmjenu informacija između sportskih organizacija, saveza, klubova i drugih relevantnih sudionika u sportu. Osim toga, NISS omogućuje bolju kontrolu i praćenje sportskih aktivnosti, što može biti korisno za donošenje odluka o budućim investicijama u sportu.

Kao takav, NISS predstavlja važan korak prema modernizaciji i unaprjeđenju upravljanja sportom u Hrvatskoj. U budućnosti se očekuje daljnje proširenje ovog sustava, uz dodatna poboljšanja i integraciju s drugim relevantnim informacijskim sustavima u Hrvatskoj.

Ukratko, Nacionalni informacijski sustav u sportu predstavlja važan alat u upravljanju sportom u Hrvatskoj te omogućuje bolju razmjenu informacija i praćenje sportskih aktivnosti na nacionalnoj razini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *