Unapređenje sporta i zajednice: Plivački klub Zagreb kao ključan partner u europskom projektu vrijednom 250.000 eura

Fakultet “Ovidius” iz Konstante pokrenuo je europski projekt vrijedan 250.000 eura u području sporta, financiran programom Erasmus+. Plivački klub Zagreb, kao partner, implementirat će do kraja listopada 2025. godine projekt Zaštita djece u sportu: Razvoj sigurnih i inkluzivnih sportskih organizacija (PCSOS), financiran s 250.000 eura kroz Europski program Erasmus+.

Glavni cilj projekta PCSOS je razvoj programa zaštite djece od opasnosti koje mogu naići na sportskim terenima i poboljšanje kapaciteta organizacija uključenih u ovaj sektor. Među rizicima za djecu mogu se navesti postupci roditelja, kolega ili čak trenera prema sportašima, manifestirani kroz zanemarivanje, fizičko, emocionalno ili seksualno zlostavljanje. U tu svrhu, stručnjaci uključenih organizacija razvijat će oznaku “Sigurno okruženje u sportu”, alat koji će prepoznati kvalitetu aktivnosti sportskih organizacija u području programa zaštite djece u sportu i koji će biti dodijeljen na temelju jasno utvrđenih kriterija. Pokretanje ovog programa i usvajanje oznake dovest će do povećanja vještina praktikanata i menadžera uključenih u sportske prakse, radeći u skladu s Nacionalnim sportskim savezima, sportskim klubovima ili drugim zainteresiranim stranama.

Projekt Zaštita djece u sportu: Razvoj sigurnih i inkluzivnih sportskih organizacija (PCSOS), provodi se u razdoblju od 01. studenog 2023. do 31. listopada 2025. u okviru konzorcija koji čine: Turski savez za boćanje, bowling i pikado (🇹🇷Turska), Sveučilište Ovidius iz Konstante (🇷🇴Rumunjska), Plivački klub Zagreb (🇭🇷Hrvatska), Međunarodna konfederacija za boćanje (🇨🇭Švicarska), Udruga Sport za sve Srbija (🇷🇸Srbija), Sveučilište Bayburt (🇹🇷Turska).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *